Na Dunaju nekateri muzeji poostrili nadzor

IMG_4635

 

V nekaterih dunajskih muzejih so se odločili za poostren nadzor obiskovalcev. Za zdaj je tak ukrep z osebnim rentgenskim pregledom uvedla galerija oziroma muzej Belvedere v svojih spodnjih galerijskih prostorih, kjer je na ogled razstava Klimt, Schiele, Kokoschka in ženske. Vsak obiskovalec mora skozi kovinski detektor in odložiti čisto vse, potem pa mu osebne stvari takoj vrnejo, a seveda vidijo, kdo kaj nosi ali ima, še predno ima vstop v razstavne prostore.

 

 

IMG_4641

 

Slavna Albertina se za takšen ukrep do včeraj še ni odločila, prav tako ne Leopold Museum v sklopu MQ ter Umetnostnozgodovinski muzej, ki je sicer ob ponedeljkih zaprt. Vse kaže, da se Avstrijci počasi zavedajo, da se lahko marsikaj zgodi v njihovih javnih prostorih, a za zdaj nismo opazili poostrenega nadzora niti ob vhodu v dunajsko Državno opero, niti v Theater an der Wien, v Musikverein ali Konzerthaus.

 

 

IMG_4670

 

Spodnji Belvedere, foto Marijan Zlobec

Morda je ukrep Belvedera pogojen z ameriškim soorganizatorjem oziroma avtorico razstave in njene galerije, ki je skupaj z drugimi lastniki iz ZDA prispevala nekatera dragocena dela, ki pa so prišla tudi od drugod, na primer iz Londona.

 

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.