Predani korakom ali ples z vozički

Nenapovedano v globalnem programu 64. Ljubljana Festivala se je naknadno znašel poseben projekt s povednim naslovom Predani korakom. O tem so spregovorili na zadnji tiskovni konferenci na Pergoli v Križankah.

Festival IMG_4416.jpg

Tiskovna konferenca v Križankah, foto Marijan Zlobec

Predami korakom je nekakšno plesno gledališče.

Biti Predan korakom pomeni biti predan vsakemu koraku, ki ga v življenju naredimo v smeri k ravnovesju duhovnega in telesnega zdravja. Vsakdo, ki podari svoje korake, podpre dobrodelno noto letošnjega projekta, ki bo gibalno oviranim otrokom omogočil posebno gibalno oziroma kulturno izkušnjo, ki jo bodo predstavili popoldan ob 17. uri na poletnem odru v Križankah.

Festival 1 IMG_4572.jpg

O projektu, za katerega upajo, da bo napolnil Križanke, je na tiskovni konferenci spregovoril Gašper Pavli, predstavnik Zavarovalnice Tilia.

Ambasador projekta je dramski igralec Jernej Šugman. Njegov cilj je, da poišče ravnovesje duhovnega in telesnega zdravja. Svoje dogodivščine in razmišljanja v procesu iskanja deli v svojih zapisih in video posnetkih, kar si lahko ogledate na YouTube na reportažen, pedagoški, rekreativni in še kakšen način.

Festival Ljubljana je projekt plesno – gledališkega performansa pripravil v okviru svojih otroških poletnih delavnic. Intimni spektakel povezuje poetično besedilo, ki predstavlja najstniške zgodbe, s prepletanjem popularne pop glasbe. Navdih je povzet iz zgodbe o Sisi, kontroverzne avstrijske cesarice, v predstavo pa bodo vključeni gibalno ovirani in motorično spretni otroci. Sporočilo predstave je, da otroci niso sivo povprečje, ampak bela svetloba, v katerih se skrivajo vse barve sveta, kot so zapisali na Festivalu ljubljana.

o_projektu1.jpg

Projekt Predani korakom

V Križankah bo popularni in priljubljeni igralec Šugman povezoval prireditev, za katero bo sicer potrebna vstopnica, ki jo dobite pri blagajni Križank, a bodo vse brezplačne.

Performans je nastal v sodelovanju med Festivalom Ljubljana, Zavarovalnico Tilia in Uri Soča.

Marijan Zlobec

One thought on “Predani korakom ali ples z vozički

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.