Uprava Dela poziva novinarje, naj kar sami odidejo

V svojem zadnjem zapisu o položaju novinarjev in drugih zaposlenih na Delu sem zapisal, da za letos ni več predvidenih odpuščanj. Tokrat je uprava oziroma kadrovska služba Dela ubrala novo pot ali “taktiko”. Za kaj gre ?

delo-img_6464

Delo ali Črna vdova, foto Marijan Zlobec

Zaposleni so prejeli pismo naslednje vsebine:

Spoštovani sodelavke in sodelavci:

Obveščamo vas, da delodajalec Delo d. o.o. vsem zainteresiranim sodelavcem ponuja možnost sporazumnega prenehanja delovnega razmerja v družbi Delo d.o.o.
Vse sodelavke in sodelavce, ki morebiti razmišljajo o sporazumnem prenehanju zaposlitve v družbi Delo d.o.o., vabimo, da se oglasijo v kadrovski službi.

Z vsemi zainteresiranimi se bomo zaupno pogovorili in jim z veseljem pomagali poiskati optimalen način sporazumnega prenehanja delovnega razmerja z izplačilom primerne odpravnine.

Za vse morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na interni telefonski številki…

Ponudba velja do 7. novembra 2016.

Kadrovska služba

Če sem 3. oktobra zapisal, da “iščejo novo lokacijo za Delo in da je že pricurljaja vest, da nameravajo do leta 2018 odpustiti še sto novinarjev oziroma vseh zaposlenih, (in da) bo (to) znano še pred veselim decembrom,” sem se krepko uštel; slabe informacije namreč prihajajo še pred dnevom mrtvih.

Prvič, kako more nekdo, ki je na Delu novinar že vrsto let in ima prav tako še več let do upokojitve ter je še pri polni ustvarjani moči sploh imeti interes, da sam odide v neznano ali nikamor, torej na cesto? Kakšna morala vodi Kadrovsko službo Dela? Naj odide, sicer ga bomo vrgli?

Kadrovska služba se bo “zaupno pogovorila”. Lepo, kaj je tu “zaupnega”, ko bo isto minuto, ko bo kandidat prišel iz Kadrovske službe, izvedelo vse Delo?

“Z izplačilom primerne odpravnine” je hinavščina, tako značilna za Delo. Do odpravnine ima pravico vsak novinar po temeljnem zakonu oziroma sporazumu po novinarski panožni pogodbi. Koliko “več” bi tokrat ali prostovoljno odhajajočim novinarjem dalo Delo?

Upam, da za toliko let, kolikor jim še manjka do upokojitve!

Marijan Zlobec

6 thoughts on “Uprava Dela poziva novinarje, naj kar sami odidejo

  1. Res je, in očitno so glavni krivci za kontinuiteto bivšega režima, ki se je s pomočjo njih le navidezno preobrnil v škodo večine ljudi! Pridobili so le njihovi gospodarji in v manjši meri peščica njih samih!

   Všeč mi je

 1. Zaposleni v “privat sektorju” smo to že večkrat (1992, 1993, 2008) doživeli in preživeli. Novinarji in ostali “družbeno politični delavci” ste bili takrat vzvišeno opletali s pravicami, prepričani, da se vam kaj takega ne more zgoditi. Vendar za vsako rit šiba raste, prej ali potem!

  Všeč mi je

 2. Takoj za udbovci (no med njimi so tudi vidni novinarji), so novinarji najodgovornejši, da se je v Sloveniji ohranil in popolnoma izrodil komunizem. Vsaj 80% novinarjev bi bilo potrebno zapreti, kajti za povojnimi poboji je njihova dejavnost največji zločin nad narodom.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.