V Narodni galeriji nov prostor za razstave

Narodna galerija v Ljubljani je z obnovo dobila več prostorov, med katerimi vsi še niso bili predstavljeni. Tako so sinoči, v Galeriji Narodni dom, odprli prvo novo razstavo sploh. To je fotografska razstava Milana Pajka  z naslovom Marpissa.

pajk-2-image009

Pozdravni govor direktorice Narodne galerije dr. Barbare Jaki in ob njej Milan Pajk, vse fotografije Narodna galerija/Anže Grabeljšek

Priznani slovenski fotograf, ki se s fotografijo ukvarja od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja, predaval pa je tudi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, tokrat predstavlja serijo desetih črno-belih fotografij velikega formata, ki jih je lani in letos posnel na grškem otoku Paros. V otoškem kraju Marpissa je s fotoaparatom ujel sledove časa, odslikavo realnega sveta, ki pa že prehaja v abstraktnost.

pajk-1-image010

Fotografsko razstavo si je ogledala tudi nekdanja ministrica za kulturo Majda Širca Ravnikar

Galerija Narodni dom, ki je primerna predvsem za manjše, občasne razstave, je kot rečeno nov prostor, ki ga je Narodna galerija pridobila s prenovo nekdanje telovadnice Narodnega doma. Neizkoriščene kletne prostore in garderobo telovadcev so v najstarejšem delu galerije, v Narodnem domu, preuredili v galerijski prostor čistih linij z obokanim stropom.

pajk-image011

Nov galerijski prostor v Narodni galeriji

Razstava Milan Pajk / Marpissa bo na ogled do 29. januarja 2017. Vhod je s Cankarjeve 20, vstop na razstavo pa je prost.

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.