Se na Delo vrača Mateja Babič ?

Veseli december poteka na Delu mimo družabnih srečanj in razpoloženj, ki se iz Črne vdove selijo v bolj priljudna in prijazna okolja ter v zaključene družbe “sedanjih” in “bivših” novinarjev Dela. Tam ni ne moči ne odločanja očitno vse bolj mogočnih lastnikov Dela. V zadnjem času smo slišali marsikaj, kar še ni za objavo, saj potekajo zgodbe o individualnih, lahko rečemo tragičnih usodah novinarjev Dela, na sodišču.

delo-index

Nazadnje smo končali zgodbo s povabilom uprave zaposlenim, da sami odidejo z Dela. Po doslej znanih podatkih, so z Dela odšli prostovoljno trije novinarji, med njimi dve zelo znani novinarki in urednici: Lidija Pavlovčič, urednica Gospodarske redakcije Dela pod odgovorno urednico Romano Dobnikar Šeruga  in sodelavka ter urednica priloge Znanost, potem ko je Delo zapustil urednik Radovan Kozmos, in urednica ter novinarka priloge Dela in Slovenskih novic ONA Helena Peternel Pečauer, sicer žena novinarja, urednika in komentatorja Dela Marka Pečauerja, ki so ga z Dela odpustili. Helena je bila desna roka urednice Sabine Obolnar in je obvladala žensko sceno, kot si mnogi ne znamo niti predstavljati. Helena Peternel Pečauer je nazadnje delala kot novinarka Panorame, ki jo je urejala Urša Jurak Kuzman, dokler je niso odslovili. Panorama je potem prišla h Kulturni redakciji Dela.

Iz Dokumentacije Dela pa je odšla odlična dokumentalistka, o čemer sem se sam velikokrat prepričal, ko sem iskal kakšno gradivo, še posebej za svojo nadaljevanko v Delo de facto, Jerica Mrak Pestotnik. Kam je odšla, ne vem.

Z Dela in iz same hiše odhaja s prvim januarjem namestnik odgovornega urednika Dela Luka Dekleva. Zakaj, še ni znano, verjetno ima vsega dovolj. Druga informacija v zvezi z njim je, da odhaja na mariborski Večer.

Uprava Dela se je verjetno posledično odločila, da s Slovenskih novic preseli nazaj na Delo, na Deklevovo mesto, Matejo Babič, sicer poprejšnjo odgovorno urednico Dela. Prav tako s prvim januarjem 2017.

Naj spomnimo, da je bil kot v. d. odgovornega urednika Dela s 1. februarjem letos imenovan Gregor Knafelc, dolgoletni svetovalec družbe FMR za odnose z mediji.

Prav tako dodajamo, da Delo že dolgo ni več delniška družba, ampak se je preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo. Tako se s 1. 11. 2015 namesto imena  Delo, časopisno in založniško podjetje, d. d. (ali krajše Delo, d. d.) uporablja naziv Delo časopisno založniško podjetje d.o.o. (ali krajše Delo d.o.o.). Podjetje je kot tako vpisano v poslovni in sodni register.  Delo d.o.o. je v stoodstotni lasti FMR, d. d. iz Idrije.

Marijan Zlobec

One thought on “Se na Delo vrača Mateja Babič ?

  1. Časnik Delo je bil včasih časopis na mizah vsakega podjetja. Danes pa navadna trač revija.Če analizirate zgodbe posameznih novinarjev, na primer Helene Peternel Pečauer, predvsem njene zgodbe s prošnjami za pomoč in analizirate posledice, ki jih je s svojim nestrokovnim pisanjem in lažmi naredila posameznim družinam ter vsem udeležencem, pa lahko rečem naslednje. Menim, da je že precej prepozno, da se je uprava Dela zganila in začela pospravljati in čistiti med tistimi, ki si naziva novinar nikoli niso zaslužili. Ker so videli le branost svojih zgodb, s tem očitno stanje na TRR in ne tega, kaj puščajo za sabo. Ampak enkrat se vse očitno obrne in konča.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.