Groteska Angele Merkel in Baracka Obame v Berlinu

Ali je bil obisk  bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame v Berlinu pri kanclerki Angeli Merkel že poprej dogovorjen ravno ob zasedanju  G7 v Taormini ali ne, ni toliko pomembno, kot je očitno dejstvo, da je poklapani in poraženi kanclerki prišel blažit in celit rane, tako kot Berlinčanom, bivši predsednik. Kaj pa počno bivši predsedniki ZDA, smo doživeli v Cankarjevem domu, ko je Bill Clinton natrosil kup resnic, kako srečen narod smo ter kako lepa je Slovenija in za svoj enourni za nas žaljivi turizem prejel 100.000 dolarjev. Obama v Berlinu pa menda 400. 000.

Barack-Obama-and-Angela-Merkely-Berlin-25-May-2017 (1).jpg

Oglejte si roke, manjka ona bolj naravnost

Pisali so o rockovskem sprejemu ipd., pa o izjavah “ne moremo se skrivati za zid”, s čimer je prozorno napadel Trumpovo namero o izgradnji zidu med Mehiko in ZDA…Nemci na čelu s kanclerko Angelo Merkel so ponoreli od navdušenja, ne da bi se vprašali, kaj govorjenje nekega politika, ki je povsem brez  vzvodov moči, oblasti in odločanja sploh lahko pomeri, razen brezplačnega teatra ali če hočete množične instalacije ali hepeninga, ki pa ga je Berlin itak vajen in je menda že čisto vseeno, kdo dviguje roko.

Obama je namreč Evropi še manj dolžan kot Trump oziroma obratno; Evropa z Nemčijo Obami ni dolžna nič, Trumpu pa še vedno veliko, kot smo slišali na sedežu NATO v Bruslju.

Trump je seveda pametnejši od Obame, čeprav premnogi mislijo, da je ravno obratno. Obama je bil slaba figura na svetovni politični sceni in ga ni nihče jemal zelo resno. Da je Angela Merkel zapravila Evropsko unijo, Nemčijo in evropsko kulturno ter krščansko identiteto, pa je najbolj jasno, poleg nam Slovencem, milijonom muslimanskih beguncev.

Groteska ni le v tem, da se poraženci tolažijo s “karnevalom”, ampak da v tem sodelujejo milijoni. Nemški narod, še posebej Berlinčani,  so se še enkrat izkazali kot zgodovinsko najmanj prosvetljeni.

Druga groteska je, da sprejmeš bivšega, namesto pravega. To je tako, kot če bi se žena vpričo moža objemala z bivšim.

Obama je govoril o “zidu”, ne da bi se vprašal, kaj je kot predsednik ZDA v dveh mandatih naredil za zajezitev prihoda samo mamil preko Mehike v ZDA v vrednosti 500 milijard dolarjev letno?

A je Berlin največja pralnica možganov na svetu?

Po atentatu v Manchestru smo izvedeli, da je imela policija v evidenci 3000 ljudi, med njimi tudi atentatorja, a so bili očitno brez moči.

Kaj misli kanclerka Angela Merkel, da je sedaj naloga vseh Evropejcvev, da bomo iz dneva v dan razmišljali o naši varnosti in morebitnih atentatih med nami in nad nami? Je to rezultat krščanskega usmiljenja? Je vprašala papeža?

Bojim se, da predsednik Donald Trump ne bo dovolj “brutalen” za zajezitev vsega, kar vodi ameriški narod v očitno propadanje, še posebej mlado generacijo, po lastni krivdi oziroma politike nesposobnih predsednikov od volitev do volitev. Pri tem je vseeno, kdo je na oblasti: demokrati ali republikanci.

Podobno Slovenija; gospodarski kriminal je lani dosegel, vsaj uradno ugotovljeno, 500 milijonov evrov, kar je dvainpolkrat ali skoraj trikrat več, kot je državni propračun za kulturo. In potem poslušamo, da število kriminalnih dejanj upada, samo da so “zneski” večji.

Danes pred bančno komisijo Državnega zbora zaslišujejo Marjana Kramarja, nekdanjega vodilnega ali predsednika uprave  Nove Ljubljanske banke, ki se v dveh urah ne spomni ničesar, razen da krivdo zvali na “odgovorne”. Dobi pa milijon nagrade za uspešen potop NLB.

“V več kot dve uri trajajočem zaslišanju je bila večina vprašanj, naslovljenih na Marjana Kramarja, nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB), ostala brez odgovorov, saj se Kramar marsičesa ni več spomnil, konkretnih primerov ali imen pa ni želel komentirati. Glede bančne luknje, za katero se ne čuti osebno odgovornega, pa je dejal, da se v Sloveniji pristojni niso pravilno odzvali na nastale razmere.”

To je podobno, kot če bi zapisal, da se državljani Republike Slovenije še niso pravilno odzvali na nastale razmere in postrelili ter obesili vse lopove.

Potekajo priprave na prodajo NLB, kar pomeni opranje vseh kriminalcev in kriminala, česar doktor prava, predsednik vlade, ne ve. Zanj – državo kot večinskega lastnika NLB – to ni pomembno oziroma je kriminal zaščiten s statusom bančne tajnosti. Pravno fakulteto lahko razpustite; ni ustvarila ne sodstva, ne odvetništva, ne tožilstva, ne politikov. “Ulica” ve več in bolje ali pravičneje.

Tuji skladi, za katerimi se skriva vsakršna mafija, so neidentificirani; važno je, da nas kupijo in “ohranijo” delovna mesta, kot Mercator.

Zakaj ljudje vse vedo, oblast pa ničesar?

Donald Trump je dobro vedel, zakaj mu v Evropi ni ostati niti pet minut več; ker Evropa več minut ni vredna.

Marijan Zlobec

2 thoughts on “Groteska Angele Merkel in Baracka Obame v Berlinu

  1. Če poslušaš ali bereš naše slovenske žurnalistične trumpofobe, od standardnega Edvarda Žitnika v ZDA do domačih samovščenih mojstrov vsakršnega protiameriškega hujskanja, potem se v resnici čudiš, kako je bilo mogoče, da je večino ameriških volivcev uspelo preslepiti tako grozno nepolitičnemu in nediplomatskemu “outsiderju”, ki se iz njega zlahka in brez minimalnega človeškega takta ter akademske omike norčuje vsak, ki je za nekaj mesecev grel klopi na sloviti FDV Univerze v Ljubljani.
    Oni dan so si naši samovšečni dreserji javnega mnenja spet dali duška v Studiu ob 17. uri Radia Slovenija, kjer so, razen ene očitno ne srečno izbrane, ne dovolj zdresirane in ne dovolj popadljive dame, kar tekmovali v tem, kako se bodo nevzgojeno norčevali in kako bodo poniglavo žalili in poniževali legalno in legitimno izvoljenega predsednika ene od svetovnih velesil.
    Pri vsej tej trumpofobiji, ki smo je obilo deležni zadnja leta, se seveda ni mogoče čuditi, da naše medije in njih urednike ter samopašne dreserje javnega mnenja mnogo bolj profesionalno “razrajca” slovenska potica, ki se po čudnem naključju komajda zasliši in post festum razvozlja na obrobju obskurnih neformalnih dialogov, kot vse javne vsebinske razprave, deklaracije in vsa javno izrečena politična stališča protagonistov vrhunskih državniških srečanj, od katerih bo, pa nam je to všeč ali ne, odvisna prihodnost Slovenije, Evrope in sveta.
    Tudi zaradi tega je stopnja zaupanja v naše množične medije in dandanašnje vodilne dreserje in maskerje javnega mnenja porazno najnižja v zgodovini samostojne Slovenije, kar kaže tudi tržna neuspešnost ter mnenjska irelevantnost večine slovenskih medijev in medijskih dreserjev.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.