Damjanovič vložil tožbo na Upravnem sodišču RS in bil uslišan

Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič se sam prav gotovo ne bo umaknil. Objavili smo, da bo ostal direktor ali na direktorskem položaju do 15. novembra, a so se razmere precej spremenile, lahko bi dodali: pričakovano.

IMG_3760.jpg

Damjan Damjanovič je poiskal pravico in zadoščenje na Upravnem sodišču Republike Slovenije, kjer je vložil tožbo proti Ministrstvu za kulturo oziroma sklepu o svoji razrešitvi kot direktorja javnega zavoda SF, tako da ima minister Anton Peršak zvezane roke in ne more objaviti razpisa za novega direktorja, za katerega menda v SF že imajo svojega kandidata ali kandidatko.

Zadnje informacije kažejo, da je Upravno sodišče 3. novembra v sporu med Damjanom Damjanovičem kot tožnikom in kulturnim ministrstvom oziroma Republiko Slovenijo kot toženo stranko prisluhnilo Damjanoviču in odločilo, da njegovo razrešitev s položaja direktorja Slovenske filharmonije, predvideno za 15. november, zadrži.

Kulturno ministrstvo se bo zoper sklep Upravnega sodišča pritožilo, a razpisa za novega direktorja SF ne sme objaviti.

“Kot kaže, minister Anton Peršak ne bo objavil razpisa za novega direktorja Slovenske filharmonije “v nekaj tednih”, kot je obljubljal na začetku januarja letos, ampak sam bog ve kdaj,” sem zapisal že 21. februarja letos.

Zdaj nima več smisla pisati, dokler ne bo ali se ne bo zares nekaj zgodilo, ampak zares, kot je nekoč poudaril skladatelj Marko Mihevc in tedaj z zares mislil stranko Zares, ki pa je očitno bila bolj ali manj podobno zaresna, kot je zamenjava direktorja Slovenske filharmonije.

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.