Klemen Ramovš odstopil iz Delovne skupine MK za trajni dialog z nevladnimi organizacijami v kulturi

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

Ramovš 64940664_ramovs_klemen_2007-foto_milan_markelj.jpg

Klemen Ramovš, foto MMC

s tem sporočilom Vas obveščam, da sem odstopil iz Delovne skupine Ministrstva za kulturo za trajni dialog z nevladnimi organizacijami v kulturi s tremi razlogi:

  1. da je bilo mnenje skupine premalo upoštevano in da bi se lahko v dobrih treh letih pokazalo kaj več
  2. ker se ne strinjam, da gre pri povišanju državnega proračuna za kulturo za 10 mio EUR vse v plače javnega sektorja, v podhranjenega nevladnega pa nič in
  3. kar je bil odločilni razlog, da je Ministrstvo za kulturo uvrstilo Seviqc Brežice podobno kot nekatere druge nevladne organizacije z vrhunskimi in mednarodno prepoznavnimi programi ter jasnimi razvojnimi vizijami med manj pomembne, oziroma je financiranje preusmerilo iz programskega v projektno sofinanciranje, kjer je še manj sredstev.

To slednje razumem kot nezaupnico ministrstva in kazenski ukrep, ker sem si dovolil, da naše zahteve povem javno. Mojo izjavo najdete na tej povezavi.
Sicer na slovenski nevladni sceni v kulturi ta hip močno vre. Ker si prizadevamo za bolj primerljivo in enakopravno državno podporo, nam tisti, ki dejansko imajo privilegije, natikajo stigmo, da delujemo proti institucijam, kar pa je daleč od resnice. Močne institucije so za dobro kulturo zelo pomembne, enako pa tudi nevladni sektor, ki državno ustanoviteljstvo pogosto dopolnjuje za kompetentno in mednarodno konkurenčno kulturno sceno.
Vse, ki še niste, vabim da nas podprete na http://www.seviqc-brezice.si/odprto-pismo.html hkrati pa Vas vabim, da podprete tudi MoTA – Muzej tranzitorne umetnosti, ki zbira podporo na http://motamuseum.com

Klemen Ramovš, umetniški vodja in direktor Seviqc Brežice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.