Trinajsti ali zadnji koncert jubilejnih Mladih virtuozov

Bliža se zadnji, že trinajsti koncert iz cikla Mladi virtuozi v organizaciji Festivala Ljubljana. Na 25. jubilejnih Mladih virtuozih so se na koncertnih večerih v Viteški dvorani Križank predstavili mladi, nadarjeni glasbeniki iz Gruzije, Makedonije, Srbije, Hrvaške, Poljske, Portugalske, Ukrajine, Španije in Slovenije. Cikel je s tem pokazal svojo mednarodno odprtost, kar omogoča sodelovanje zlasti slovenskim glasbenikom na tujih koncertnih odrih, tekmovanjih, festivalih in izmenjavah.

Trio Poulenc

Arcanau trio, foto arhiv Festivala Ljubljana

Mnogi nastopajoči glasbeniki so presenetili ne samo z virtuoznostjo, ampak z neverjetno muzikalno zrelostjo navkljub rosnim letom. Na trinajstem koncertu, ki bo sklenil letošnji mednarodni glasbeni cikel, se bodo v triu, kvintetu in sekstetu predstavili študenti Višjega konservatorija Salvador Segui iz Castellóna (Conservatorio Superior de Música Salvador Segui De Castellón) v Španiji.

juan_jose_lorenzo_pianist_ Poulenc Sextet

Pianist Juan Jose Lorenzo iz Poulenc Sexteta

Člani komornih zasedb, ki so bili izbrani v najboljše mladinske španske orkestre, redno nastopajo po Španiji in posamič prejemajo najvišje nagrade. Prestavili se bodo z deli skladateljev Paula Hindemitha (Mala komorna glasba za pihalni kvintet št. 2, op. 24)  in Francisa Poulenca (Trio za oboo, fagot in klavir, op. 43, Sekstet za klavir in pihalni kvintet, op. 100).

Noves Artes Quintet 2

Noves Artes Quintet

Noves Arts Quintet so glasbeniki oblikovali leta 2016 pod mentorstvom Guillema Escorihuela. Pihalni kvintet je nastopil na več koncertih po Španiji, in sicer v krajih Valencia, Cullera, Morella, Castelló. Repertoar zasedbe zajema zgodnja dela Danzija in Reiche za tak sestav, Hindemithove skladbe in kompozicije sodobnih avtorjev. Člani kvinteta so mladi glasbeniki, ki so bili izbrani v najboljše mladinske španske orkestre.

Kvintet sestavljajo: Sergi Vicente, flavta, Ana Sánchez, oboa, Gonzalo Pastor, klarinet, Josep Morató, fagot, in German Latorre, rog.

Tudi Arcarnau trio je začel delovati leta 2016, da bi se študenti konservatorija Salvador Segui skupaj udejstvovali v komornem muziciranju. Trio se je udeležil več mojstrskih tečajev in seminarjev pri glasbenikih, kot so Lonnie Klein, Darko Brlek, Gabriele Pezone, Emin Guven, Mark Messenger. Nastopil je v Catarroji, Valencii, Castellóju in po vzhodnem delu Španije. Člani tria igrajo v simfoničnem orkestru konservatorija in veliko sodelujejo v različnih mladinskih simfoničnih orkestrih po Španiji.

V triu igrajo: Àngela Arnau, oboa, Joaquín Canet, fagot, in José Miguel Moll, klavir.

 Noves Artes Quintet_ Poulenc Sextet

Noves Artes Quintet iz Poulenc seksteta

Poulenc sekstet se je izoblikoval v razredu komorne igre na castellónskem konservatoriju. Člani so koncertirali po Španiji in posamič prejeli več nagrad. V želji, da bi spoznali repertoar za sekstet, so leta 2016 začeli igrati pod mentorstvom Nine Machaveli in Guillema Escorihuela. Izobražujejo se tudi pod mentorstvom profesorjev, kot so Leonel Morales (klavir), Arnaldo de Felice (oboa), Arie Van der Beek (oboa), Claudio Conti (klarinet), Darko Brlek (klarinet), Ria Giorgiadis (flavta), Giovanni Mugnuolo (flavta), Marc Noetzel (rog), Alfonso Patriarca (fagot).

Poulenc sekstet sestavljajo: Patricia Gallardo, flavta, Àngela Arnau, oboa, Gonzalo Pastor, klarinet, Joaquín Canet, rog, Amparo Salmerón, rog in Juan José Lorenzo, klavir.

Koncert bo v četrtek, 5. aprila, ob 19.30 v Viteški dvorani Križank. Vstop na koncert je prost.

Castellon 11201872_1444155552559327_8507167532399276915_n

Orkester Conservatorio Superior de Música Salvador Segui De Castellón

http://www.conservatorisuperiorcastello.com/

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.