Nacionalna televizija država v državi

Začel sem poslušati, na Radiu Slovenija 1, neposredni prenos proslave ob prazniku dneva upora proti okupatorju iz Kočevja. Rekel sem si, pojdi in prižgi televizijo, da boš proslavo še videl.

OF 141947_91231_of_huge (1)

Prižgal sem televizor in videl – reklame. Vrnem se k radiu v drugi sobi in slišim že slavnostni nagovor dr. Mira Cerarja. Spet se vrnem k televiziji, reklame še trajajo. Potem prestavim na drugi program, morda je prenos na drugem. Ne. Na prvem se šele začenjajo postavljati praporščaki v slavnostno držo, sledi naštevanje in imenovanje praporov in enot… Potem napovedovalec napove prihod predsednika republike Boruta Pahorja. Spet grem k radiu; dr. Cerar je že sredi slavnostnega govora. Vrnem, se k televiziji; Pahor pregleduje prapore ob glasbeno zelo uspešni koračnici.

Koliko minut je razlike med radijskim “neposrednim” prenosom in televizijsko manipulacijo z njim ?

Kdo nacionalni televiziji dovoljuje, da jemlje neposredni prenos slavnostnega državnega dogodka kot svoj izključni in ekskluzivni fevd, v katerem je državna proslava en sam ništrc, predsednik republike in vsi drugi najvišji državni voditelji kot gostje prav tako nič.

Slovenska nacionalna televizija, ki jo prisiljeni moramo plačevati vsi, ki imamo električni priključek, se s svojim neodgovornim vodstvom požvižga na vse.

To je več kot očitna cenzura države, državnega vodstva, državnega praznika…Kako izvaja cenzuro šele ob drugih priložnosti, pri drugih dogodkih in z navadnimi, torej običajnimi ljudmi, državljani Republike Slovenije?

Sramota. Lahko še preverite prenos na Radiu in TV Slovenija 1.

Marijan Zlobec

4 thoughts on “Nacionalna televizija država v državi

 1. Manipulacija s časovnim zamikom, ki kaže na cenzuro proslave OF, je malenkost v primerjavi z manipulacijo, ki jo država uganja s praznikom in praznovanjem OF.
  Praznovanje dneva OF ni nič drugega, kot reinkarnacija komunizma.
  Praznik so si komunisti preprosto izmislili, da so lahko povezali praznovanje s 1. majem, ki je bil demonstracija komunizma. Še pomnite tovariši: za 1. maj so komunisti organizirali celo vojaške parade v Beogradu, kjer je slavna JLA pokazala vso svojo moč in prepričala delavsko ljudstvo, da se mu slabo piše, če se ji bo upiralo.
  Slovenki komunisti, ki so bili vedno bolj papeški kot papež, so pristavili svoj piskrček in iz rokava privlekli svoj OF.
  Ko se je Slovenija osamosvojila, so se karte ponovno razdelile. Določali so se novi prazniki.
  Pod pritiskom demokratičnih sil in vstopa v evropski demokratični prostor, je bilo potrebno ponovno vzpostaviti nekaj katoliških praznikov, Božič, Velikonočni ponedeljek in Veliki Šmaren, saj so to prosti dnevi v Evropi in takrat marsikaj zamre, pa bi bilo poslovanje v Sloveniji s tujino onemogočeno. Torej ni šlo za versko prepričanje, ampak za praktični ukrep. Kljub temu pa so komunisti v Sloveniji obdržali toliko vpliva, da so si izborili ohranitev OF.
  Ta se veličastno podaljša v 1. maj in sevda tudi 2. maj, ki pa nikjer v svetu ni več praznik. Srbija in Rusija sta izjemi.
  Praznovanje pa priča, da se Slovenija z velikimi koraki vrača v čas zrelega samoupravnega socializma. To nam napovedujejo tudi bližajoče se volitve, ko bodo komunisti vseh rdečih odtenkov slavili zmago z ustavno večino in bodo imeli prosto pot, da reinkarnirajo Tita, samoupravni socializem in delavsko samoupravljanje.
  Dobro pa bi bilo državljane opozoriti, da je jugoslovanski socialistični raj propadel ekonomsko in da bo tudi slovenski, kar nam potrjuje zgodovina.
  Torej OF najsi bo po radiju, najsi bo po TV, nas vodi v propad.
  Zgodovine se ne da pretentati.

  Všeč mi je

 2. Silvester! Dokler bomo morali pokrivati bančne luknje, ki jih koplje udbomafija v Sloveniji, je kakršnokoli praznovanje OF podpora udbomafiji. Prav na podlagi rdeče zvezde se je ohranila udbomafija v Slovniji, ki izvira iz udbe.
  Glede na tvoje komentarje sem prepričan, da si ti del te mafije, kateri moram odplačevati dolgove, zato, da ti lahko uživaš blaginjo. Si popolnoma enak svojemu idolu Jankoviću, ki ga skrbi, ča Janša pride na oblast in ga začne resno preganjarti. Lopov že ve, da mu častilci OF ne bodo naredili nič hudega, zato jim leze v rit in obdaja Ljubljano z rdečimi zvezdami. Seveda zopet z našim denarjem.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.