»Igralci in plesalci, ki nastopajo v Briljantini, so pripravljeni!«

Nastopajoči v novem musicalu Briljantina so imeli še zadnjo vajo pred predpremiero v Žalcu. Premiera musicala, ki jo pripravlja podjetje Prospot v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, bo 22. junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Sledile ji bodo ponovitvene predstave 23., 24. in 25. junija v Cankarjevem domu, nato pa se Briljantina seli na slovensko obalo, kjer bo 6. julija predstava v Portorožu. Po počitnicah začenja musical veliko slovensko turnejo. Predstave na 66. Ljubljana Festivalu pa ne bodo le junija, ampak so predvidene še kasneje, ob koncu festivala, in to že v obnovljenem Poletnem gledališču v Križankah.

Webp.net-resizeimage (2)

Prizori iz novega musicala Briljantina, vse fotografije Matevž Rudi 

Glasbo in besedila za Briljantino, v originalu Grease, sta leta 1970 napisala Jim Jacobs in Warren Casey. Gre za enega najbolj popularnih musicalov vseh časov.

Webp.net-resizeimage (3)

Slovensko različico Briljantine je pripravila večinoma ista ekipa kot musical Mamma Mia!. Producent je Jurij Franko, režiser Jug Radivojević, prevajalec in prirejevalec pesmi Tomaž Domicelj, prevajalec besedila in dialogov Boštjan Gorenc – Pižama. Glasbeni vodja in dirigent je Patrik Greblo, koreografinja Milica Cerović, scenograf Aleksandar Denić, kostumografinja Tatjana Radišić, asistent koreografinje Matevž Česen, asistentka kostumografinje Tatiana Ždiara, asistent režiserja Patrik Krajnc, strokovna svetovalka Simona Vodopivec Franko, zborovodja Tomaž Pirnat ter oblikovalec govora Martin Vrtačnik.

Webp.net-resizeimage (4)

Igrajo: Sandy Saša Lešnjek / Maša Medved, Danny – Luka Markus Štajer / Matjaž Kumelj, Rizzo –Mariša Jagodič / Nastja Vodenik, Liza (Frenchy) – Rahela Horvat Toš / Nastja Vodenik, Marty – Tadeja Pavlič Ana Ferme, Džen (Jan) – Maja Šalamon / Perrine Šmarčan, Kenickie – Tim Lončar / Luka Cvetičanin, Dreko (Doody) – Žiga Lukman / Gašper Oblak, Roger – Niko Krhlanko / Klemen Mramor – Clemens, Sonny – Matevž Derenda / Klemen Mramor – Clemens, Patty – Melani Mekicar / Katja Škofic, Ča-Ča (Cha-Cha) – Katja Škofic / Nika Mlekuž / Tadeja Pavlič, Eugene – Janez Hočevar – Rifle / Gojmir Lešnjak – Gojc / Gašper Oblak, Vince Fontaine, Najstniški angel (Teen Angel) – Uroš Smolej / Domen Valič, Johnny Casino – Patrik Greblo / Žiga Bunič, Profesorica Lynch (Miss Lynch) – Alenka Tetičkovič

Webp.net-resizeimage (5)

V musicalu nastopa skupina plesalcev, pevcev in band.

Webp.net-resizeimage (6)

Pričakovati je, da bo musical doživel podoben uspeh kot je bil povsod priljubljen in je še danes na programu musical Mamma Mia!, ki še vedno polni dvorane po Sloveniji.

Webp.net-resizeimage (7)

Srečen konec ali konec dober, vse dobro, bomo videli že po prvih štirih predstavah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.