Italija podprla glasbena gostovanja na 66. Ljubljana Festivalu

Pred ponedeljkovo premierno predstavo Verdijevega Rigoletta z gostujočimi umetniki operne hiše Carlo Felice iz Genove na 66. Ljubljana Festivalu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma sta z odra spregovorila tako direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek kot italijanski veleposlanik v Sloveniji, njegova ekselenca Paolo Trichilo.

Trichilo IMG_4648

Paolo Trichilo in Darko Brlek, vse fotografije Marijan Zlobec

Veleposlanik je najprej omenil, da se bodo italijanski nastopi v naslednjih dneh nadaljevali s skupino Solisti Aquilani in s Filharmoničnim orkestrom milanske Scale.

Solisti A IMG_5019

Solisti Aquilani v Slovenski filharmoniji

“Iskrena hvala Festivalu Ljubljana in njegovemu direktorju za pozornost, ki sta letos posvetila italijanski glasbeni panorami. Veleposlaništvo Republike Italije in Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani, v dogovoru z italijanskim Ministrstvom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje z velikim navdušenjem podpirata Festival Ljubljana.

Rigoletto 30 IMG_4788

Zadovoljstvo po predstavi Rigoletta

S tem želimo praznično obeležiti začetek veljavnosti Sporazuma o sodelovanju v kulturi in izobraževanju med Vlado Republike Slovenije in Vlado Italijanske republike ter poudariti odlične kulturne odnose med obema državama.

Nucci 8 IMG_4823

Leo Nucci in Rolando Panerai

Ob tej priložnosti želim pritegniti pozornost na mesto Genova, ki je bilo kot je znano štirinajstega avgusta prizadeto zaradi tragičnega dogodka. Genovski župan, dr. Marco Bucci, je za to prireditev posredoval poslanico, v kateri namenja pozdrav sijajnemu in prijateljskemu mestu Ljubljana. Čeprav je Genova danes ranjeno mesto, se že zdaj pogumno in odločno odziva – je v pozdravnem sporočilu Ljubljančanom dodal genovski župan.

Monzo IMG_4814

Marina Monzo je bila Gilda

Operno gledališče Carlo Felice ob tej priložnosti predstavlja celotno mesto skozi eno najbolj plemenitih umetnosti – glasbo. Župan Bucci vas prisrčno vabi, da obiščete Genovo, saj mesto tudi v tem trenutku ni izgubilo šarma; to pa zaradi svojih številnih umetniških in kulturnih znamenitosti, starega jedra, ki je del Unescove svetovne kulturne dediščine, tisočletne slavne zgodovine, naravnega okolja in kulinaričnih dobrot.”

Trichilo 3 IMG_4659.jpg

Veleposlanik Paolo Trichilo in kulturni ataše Stefano Cerrato

Nucci 33 IMG_4802

Leo Nucci in Darko Brlek

Panerai IMG_4798

Rolando Panerai, nekoč slavni baritonist, v Rigolettu režiser in scenograf

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.