Slovenska glasba v primežu kulturne politike

V Ljubljani se danes začenjajo 2. dnevi slovenske muzikologije. Z njimi želi stroka predstaviti svoje delovanje in dosežke ter odpreti nekatera aktualna vprašanja, kot je (ne)obstoj kulturne politike na področju glasbe. V tem okviru bodo Borutu Loparniku podelili stanovsko Mantuanijevo nagrado za življenjsko delo.

Borut_Loparnik (1).jpg

Borut Loparnik, foto Wikipedija

Današnji osrednji dogodek bo okrogla miza Društva slovenskih skladateljev z naslovom Slovenska glasba v primežu kulturne politike. (Kogojeva dvorana DSS ob 17. uri).

download (4).jpg

Naslovnica knjige Biti skladatelj, pogovori Boruta Loparnika s Primožem Ramovšem

Podobno kot ostale umetnosti se tudi slovenska glasba danes sooča s številnimi izzivi in dilemami, ki so mnogokrat tesno povezani z (ne)učinkovito kulturno politiko.

Na okrogli mizi, ki jo bo vodila predsednica Slovenskega muzikološkega društva, dr. Katarina Bogunović Hočevar, bodo gostje predstavnik Ministrstva za kulturo RS, Veronika Brvar (Glasbena matica Ljubljana), Nenad Firšt (Društvo slovenskih skladateljev), Pavla Jarc (Kulturni dom Nova Gorica), Nejc Sukljan (Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete UL) in Marko Vatovec (Akademija za glasbo UL).

Z različnih gledišč bodo poskušali osvetliti stanje v kulturni politiki na področju glasbe in možnosti za morebitne potrebne spremembe.

Marijan Zlobec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.