Pesniški turnir za najboljšo pesem

Društvo slovenskih pisateljev je vse bolj aktivno pri posredovanju informacij o raznih literarnih natečajih, srečanjih, gostovanjih, nagradah. Tokrat poročajo o že devetnajstem pesniškem turnirju za najboljšo eno samo slovensko pesem.

unnamed (5).jpg

Pesniški turnir v Mariboru, foto arhiv Založbe Pivec/Boštjan Lah

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Na njem lahko s samo eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oz. vrstic, sodelujejo avtorji stari vsaj 16 let. Avtor, ki bo poslal več pesmi ali predolgo pesem, bo izločen.

Pivec1515747756.jpg

Finale 2018 s predsednikom DSP Ivom Svetino

Strokovna žirija, v kateri bodo eminentni poznavalci poezije, bo izmed sodelujočih izbrala štiriindvajset najbolj uspešnih avtorjev. Ti se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih. In sicer tako, da se bo polovica od izbrane štiriindvajseterice pomerila na enem, druga polovica pa na drugem. Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov se bo tako v petek, 26. aprila 2019, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, pomerilo na »19. PESNIŠKEM TURNIRJU« v Mariboru. Strokovna žirija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2019, ki bo prejel(a) kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripiso Pesiški turnir najkasneje do 1. marca.

 

+

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.